Baru Dibeli, Striker Chelsea Ini Bakal Dijual Lagi?

Baru Dibeli, Striker Chelsea Ini Bakal Dijual Lagi? Penyerang Chelsea, Michy Batshuayi nampaknya tidak perlu bimbang dengan masa depannya jika ia memutuskan meninggalkan Chelsea. Baru-baru ini klub besar Itali, Juventus disebut siap mengamankan jasanya pada bursa transfer yang akan datang.

Baru didatangkan dari Marseille pada musim panas lalu, Batshuayi tengah dikhabarkan tidak bahagia di Stamford Bridge. Hal ini kerana jurulatih Chelsea, Antonio Conte lebih suka bermain Diego Costa di lini serang The Blues setakat ini.

Minimnya peluang bermain yang didapatkan Batshuayi membuat penyerang 23 tahun itu ingin mengundurkan diri dalam waktu dekat. Beberapa kelab seperti AC Milan disebut sangat menginginkan jasanya pada musim sejuk nanti.
Batshuayi belgia
Namun usaha Milan untuk mendatangkan Batshuayi akan mendapat halangan yang berat dari rival mereka, Juventus. Menurut laporan Talk Sport, si nyonya tua dikhabarkan juga tengah memantau perkembangan Batshuayi di Stamford Bridge, di mana mereka akan berusaha mendatangkan sang pemain pada bulan Januari nanti.