Jika Dibutuhkan Frank Lampard Siap Jadi Pelatih Chelsea

chelsea frank lampard
Jika Dibutuhkan Frank Lampard Siap Jadi Pelatih Chelsea. Frank Lampard mengaku siap kembali ke Chelsea sebagai jurulatih pada suatu masa nanti. Sebagai bekas pemain The Blues, ini adalah salah satu impiannya di masa mendatang.
Lampard mula menjadi sebahagian dari The Blues sejak 2001. Sebelum meninggalkan Stamford Bridge pada tahun 2014, pemain 38 tahun ini mencatatkan 211 gol dalam 648 penampilan; meraih tiga gelaran Premier League, satu Liga Champions, Liga Europa dan masih banyak kejuaraan domestik lain.

Pada masa ini, Lampard bermain di MLS bersama New York City. Jika kelak ia menjadi jurulatih, pasukan yang ingin ia tangani adalah Chelsea.
"Jika saya sudah cukup baik [sebagai jurulatih] dan mereka mahukan saya, saya bersedia mengambil peluang tersebut. Sebagai pemain Chelsea atau tidak, melakukan pekerjaan ini akan menyeronokkan kerana mereka adalah salah satu kelab papan atas di dunia," ujar Lampard pada Soccer PM.
"Dan saya adalah keluarga Chelsea. Saya tak akan pindah rumah. Saya masih memerlukan masa tetapi melatih Chelsea pada suatu hari nanti adalah cita-cita saya."