Pelatih Nigeria Marah Kepada Antonio Conte. Ini Penyebabnya!

Pelatih Nigeria Marah Kepada Antonio Conte. Ini Penyebabnya! Pasukan kebangsaan Nigeria kecewa dengan perlakuan Chelsea terhadap pemain mereka, John Obi Mikel. 
Baca Juga:
Pelatih Gernot Rohr menilai pemain yang berposisi sebagai penyerang itu telah diperlakukan tidak adil. Mikel musim ini belum pernah diturunkan oleh pengurus Chelsea Antonio Conte di pelbagai acara yang diikuti The Blues.
Pemain 29 tahun itu kalah bersaing dengan Nemanja Matic dan pemain baru Ngolo Kante. Nasib suram Mikel musim ini dinilai Rohr bukan kerana kalah kualiti berbanding Matic dan Kante. 
Dimata Rohr, Chelsea tak bermain Mikel sebagai sebahagian daripada hukuman kerana membela Nigeria di Sukan Olimpik 2016. Mikel memang menjadi andalan dan dilantik sebagai kapten Nigeria di Sukan Olimpik Rio de Janeiro. Dia berjaya mempersembahkan medali perunggu. 
Keputusan Mikel main di Sukan Olimpik tidak disukai Chelsea kerana membuat yang bersangkutan tidak boleh ikut pramusim. "Ada sebab mengapa Mikel tidak bermain untuk Chelsea ketika ini dan alasan itu kerana dia bermain untuk Nigeria di Sukan Olimpik," ujar Rohr kepada BBC Sport. 
Rohr mendedahkan bila Mikel selama ini berada dalam keadaan fit. Namun Conte sama sekali tak meliriknya untuk main musim ini. "Saya tidak boleh menghukum pemain yang mencintai negaranya dan menunjukkan bila dia cinta dengan jersi hijau ini. Mikel berada di sini bersama kami dan dia fit. Saya berharap bisa boleh bermain selama 90 minit menentang Algeria tapi jika itu membolehkan," tegas Rohr. 
nigerian coach angry
Mikel sendiri hingga berita ini diturunkan belum memberikan komen mengenai kenyataan Rohr ini.

0 Response to "Pelatih Nigeria Marah Kepada Antonio Conte. Ini Penyebabnya!"

Post a Comment