Ternyata Oh Ternyata, Striker Chelsea Ini Suka Spongebob Squarepants

Ternyata Oh Ternyata, Striker Chelsea Ini Suka Spongebob Squarepants. Usia penyerang Chelsea, Michy Batshuayi, telah menginjak 23 tahun. Namun, Batshuayi tidak malu untuk menunjukkan kegemarannya pada watak kartun Spongebob Squarepants.

Pemain Chelsea asal Belgia ini mengaku penggemar berat siri kartun Spongebob Squarepants. Bahkan, Batshuayi tidak segan mempamerkan barang-barang koleksi beliau yang berbau Spongebob Squarepants.Sejak bergabung dengan Chelsea pada musim panas lalu, Batshuayi belum banyak bermain biasa. Bersama skuad bimbingan Antonio Conte, Batshuayi diturunkan lapan kali dan baru menjaringkan satu gol.

Namun, di luar lapangan, Batshuayi mencuri perhatian kerana mempunyai sejumlah barang berbau Spongebob Squarepants seperti, tas, kaus, topi, kaus kaki, seluar, hingga selipar. Belum lama ini, dia mempamerkan barang koleksinya itu di akaun media sosial Instagram peribadinya.
spongebob chelsea

Seperti yang dilaporkan oleh Daily Mail, Batshuayi sengaja memperlihatkan koleksinya itu demi mendapat perhatian penyanyi RnB Amerika Syarikat, Alicia Keys. Kebetulan Alicia Keys juga merupakan penggemar berat kartun Spongebob Squarepants.